U

Home » Learning Center » Blogg » Hur du gör ditt datacenter säkert med cybersäkerhetslösningar

Hur du gör ditt datacenter säkert med cybersäkerhetslösningar

Det kan vara en utmaning att driva och driva ett datacenter. Det finns ett antal hot som måste mildras med rätt cybersäkerhetslösningar – grundläggande lösningar räcker helt enkelt inte längre.

 

 

Att driva ett datacenter 

Att driva och driva datacenter blir allt mer utmanande, särskilt ur ett cybersäkerhetsperspektiv. Det ständigt ökande behovet av nätverkande med externa system, krav på fjärradministration samt utvinning av prestanda- och nätverkshanteringsdata, för att bara nämna några, ökar också antalet möjliga attackvektorer. Dessutom kan trådlösa nätverk och ett växande utbud av IoT-enheter över hela linjen potentiellt tillhandahålla attackkanaler som inte ens är synliga idag. 

Traditionell nätverkssegmentering och brandväggar ger visst skydd men är alla i slutändan sårbara, särskilt inför statligt sponsrade hackare med stora resurser. Genom historien har den militära försvarssektorn varit mycket säkerhetsmedveten och cybersäkerhetslösningar som utvecklats för denna marknad är de starkaste som finns tillgängliga idag. Dessa lösningar görs nu tillgängliga för den privata marknaden, både företag och kritisk infrastruktur.

 

Datacenter

 

Skydda ditt datacenter med cybersäkerhetslösningar

De mest uppenbara punkterna i och runt ett datacenter som behöver cybersäkerhetsskydd på hög nivå är:

  • Importerar nätverkstid
  • Extrahera resultat- och rapporteringsdata
  • Utför fjärradministration
  • Importera SW- och OS-uppdateringar
  • Utföra säkerhetskopiering och återställning av data
  • Utbyte av data med leverantörer, leverantörer och partners
  • Segmentering i delade datacenter

 

Lösningar för att tillhandahålla den högsta nivån av cyberskydd kan delas in i två huvudkategorier: VPN Encryptors och Cross Domain Solutions, bestående av produkter för enkelriktad trafikkontroll och dubbelriktad trafikkontroll. Tillsammans med dessa finns det mycket effektiva filscreenings- och sanitetslösningar samt avväpning och återuppbyggnad av innehåll. Här är några av våra lösningar!

Läs vår lösningsbeskrivning “Så här säkrar du ditt datacenter” för att få ett antal förslag på hur man effektivt säkrar de olika kanalerna till och från ett datacenter. 

Behöver du hjälp? Tveka inte att kontakta oss på Avenica! 
 

Relaterade artiklar